Home 9 Social Media Management – The Ideal Team

Social Media Management – The Ideal Team

by | Nov 22, 2020 | Digital Blog

Social Media Management – The Ideal Team
Social Media Agency

Διαχείριση Social Media… 

Ένα από τα κομμάτια που κάθε επαγγελματίας έχει στο κεφάλι του και σκέφτεται ότι πρέπει να ενεργοποιήσει ή να ενδυναμώσει για να μπορέσει να αναπτύξει το πελατολόγιο του.

Είναι όμως πολλά τα ερωτηματικά και οι προβληματισμοί. 

Ποια είναι τα κατάλληλα Social Media που πρέπει να χρησιμοποιήσεις;

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι αναρτήσεις;

Ποιος θα βγάζει τις φωτογραφίες; 

Θα έχεις χρόνο να ετοιμάζεις τα κείμενα;

Θα είσαι τακτικός και συνεπής με τις αναρτήσεις σου;

Τι ιδέες πρέπει να ανεβάζεις;

Πώς θα απαντάς σε μηνύματα, σχόλια, reviews;

Θα ανεβάζεις Stories; Αν ναι, τι Stories; Και πόσο συχνά;

Και τα σχεδιαστικά; Ποιος θα ετοιμάζει τυχόν designs που θα χρειαστούν; 

Και ποιος θα το οργανώσει όλο αυτό; Και ποιος θα το παρακολουθεί; 

 

Καλώς ή κακώς τα Social Media βρίσκονται πλέον στην καθημερινότητα κάθε επιχείρησης. Και αυτό που τα κάνει πιο δύσκολο να τα διαχειριστούμε είναι η συνεχής εξέλιξη τους και οι δυνατότητες που μας δίνουν. Κι όσο πίσω μένεις στη χρήση τους τόσο περισσότερο αναξιόπιστη παρουσιάζεται η επιχείρηση σου στους καταναλωτές, γιατί απλά στα μάτια τους δε συμβαδίζει με την τεχνολογία.

Βέβαια, οι λύσεις βρίσκονται διαθέσιμες και είναι σχετικά απλές όλες με τα αρνητικά και τα θετικά τους βέβαια:

α. Αναλαμβάνεις τη διαχείριση εσύ προσωπικά. 

Διοχετεύεις περισσότερο προσωπικό χρόνο, μαθαίνεις περισσότερα για τον κόσμο των Social Media και αναλαμβάνεις μόνος την όλη διαχείριση με αντάλλαγμα τον χρόνο σου αλλά και ένα μικρό ποσό που πιθανόν να χρειαστούν για μαθήματα. (Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τα Social Media μπορείς να παρακολουθήσεις personal μαθήματα ή σε online τάξεις εδώ)

Θετικά:

 1. Χαμηλό κόστος
 2. Πλήρης έλεγχος

Αρνητικά: 

 1. Μείωση χρόνου που μπορεί να διοχετευθεί σε άλλα μέρη της επιχείρησης σου.
 2.  Δεν μπορείς να κάνεις master όλους τους απαραίτητους τομείς (φωτογραφία, κείμενο, σχεδιαστικό, ιδέες, χρονοδιάγραμμα, customer support, video, paid ads κτλ)
 3. Θα πρέπει συνεχώς να παρακολουθείς τις αλλαγές που γίνονται και να μπορείς να της επιβάλλεις στο Social Media Marketing σου.

 

β. Συνεργάζεσαι με freelancer Social Media Manager για να σε βοηθήσει.

Ένα άτομο με το οποίο έχετε μια εξωτερική συνεργασία το οποίο αναλαμβάνει να σου χειρίζεται τα Social Media έναντι κάποιου ποσού. Με το άτομο αυτό επιβάλλεται να έχεις συχνή επαφή και να αξιολογήτε συχνά τις ενέργειες που γίνονται. Θα πρέπει να σε καθοδηγεί για φωτογραφίσεις, και να βρίσκει τους κατάλληλους συνεργάτες για τη δημιουργία υλικού όπως βίντεο και φωτογραφιών. 

Θετικά:

 1. Χαμηλό κόστος.
 2. Απελευθέρωση ενός μέρους του φόρτου εργασίας από εσένα. 
 3. Συνέπεια στις αναρτήσεις.

Αρνητικά:

 1. Η επιλογή ελεύθερων επαγγελματιών χρειάζεται προσοχή λόγο μερικών κερδοσκόπων που εμφανίζονται ως ’’ειδικοί’’ και αποσκοπούν μόνο στο δικό τους όφελος.
 2. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι μεγάλη βοήθεια αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των υπηρεσιών που χρειάζεστε, θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον επαγγελματίες ανά διαστήματα.
 3. Πιθανών να υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία, κυρίως εάν δεν πρόκειται για την full time δουλειά του. 
 4. Η συνεργασίες με ελεύθερους επαγγελματίες συχνά δεν παρέχουν την ασφάλεια που χρειάζεται μια επιχείρηση.

 

γ. Να προσλάβεις ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων για να αναλάβει το Social Media Marketing.

Μια πολύ καλή επιλογή ώστε να μπορέσεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο, να νιώθεις ασφάλεια και να έχεις, στην περίπτωση επιλογής ομάδας, μια ολοκληρωμένη λύση για τα Social Media της επιχείρησης σου. Θα πρέπει βέβαια η ομάδα να δένει μεταξύ της, να έχουν ομαδικό πνεύμα και να μπορούν να συντονιστούν ώστε να κινούνται προς ένα κοινό στόχο. 

Θετικά:

 1. Πλήρης έλεγχος
 2. Συνέπεια στις αναρτήσεις.
 3. Απελευθέρωση όλου του φόρτου των Socia Media.
 4. Ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών.
 5. Συνεχής επαφή και επικοινωνία

Αρνητικά: 

 1. Μεγάλο κόστος.
 2. Εκπαίδευση προσωπικού.

 

δ. Να συνεργαστείς με μια εταιρία Social Media Marketing όπως η Mindlab.

Στην Mindlab έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις, το προσωπικό, τη δυναμική και την ομαδικότητα που χρειάζεσαι. Παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις και τις ανάγκες των Social Media και είμαστε δίπλα σου σε κάθε βήμα. Πριν αναλύσω τα θετικά και τα αρνητικά του να συνεργαστείς μαζί μας θέλω πρώτα να σου αναλύσω το πως εργαζόμαστε και τι μπορούμε να προσφέρουμε. 

Σε κάθε μας συνεργάτη προσφέρουμε μια ομάδα 7 ατόμων για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της επιχείρησης του στα Social Media. Οι ομάδες που έχουμε δημιουργήσει πέραν των γνώσεων τους εκπαιδεύονται συνεχώς από την εταιρία μας αλλά και από εξωτερικούς συνεργάτες εκπαιδευτές σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, ομαδικότητας, απόδοσης και παρουσίασης αποτελεσμάτων. Άρα σαν αρχή στην κάθε μας συνεργασία προσφέρουμε ένα ήδη έτοιμο, έμπειρο και δεμένο team που μπορεί να παραδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ποιοί είναι όμως αυτοί οι 7 τι παρέχει ο καθένας τους και πως μπορούν να πάρουν την επιχείρηση σας στο επόμενο επίπεδο;

Account Manager: Σε κάθε συνεργασία ορίζεται ένας account manager. Ένα άτομο υπεύθυνο για την επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας σου και της δικής μας. Πέρα απ΄την επικοινωνία αναλαμβάνει:

 1.  Τον προγραμματισμό των αναρτήσεων
 2.  Να παρακολουθεί τα νούμερα των σελίδων
 3.  Να προτείνει νέες ιδέες για την προώθηση
 4.  Να ανεβάζει stories 
 5.  Να παρακολουθεί και να απαντά ή να σας ενημερώνει για μηνύματα, comments &  reviews.
 6.  Να οργανώνει την υπόλοιπη ομάδα ώστε να αποδίδουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την εταιρεία σου.
 7. Αναλαμβάνει να βρει μοντέλα και τοποθεσίες για φωτογραφήσεις, αν αυτές το απαιτούν. 

Content Manager: Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε τον προσωπικό σας marketer να σας δίνει νέες ιδέες και να σας καθορίζει ένα ξεκάθαρο πλάνο marketing για τα social media σας και κατα συνέπεια για την εταιρεία σας. Ο marketing manager κάθε μήνα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ιδεών για τον επόμενο μήνα, το οποίο σε επικοινωνία μαζί σας, εγκρίνετε και μεταφέρετε στην υπόλοιπη ομάδα για να μπορέσει να το υλοποιήσει.

Φωτογράφος-βιντεογράφος: Στην ομάδα μας έχουμε φωτογράφο – βιντεογράφο ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε αυθεντικό content μέσα από την επιχείρηση σου με συχνές φωτογραφήσεις και βιντεάκια.

Graphic Designer: Θέλουμε να δημιουργούμε αυθεντικό υλικό που να αντιπροσωπεύει την επιχείρηση σου αλλά παράλληλα να είναι μοναδικό και να μπορεί να προσελκύσει το μάτι των καταναλωτών. Ο graphic designer αναλαμβάνει, μετά την έγκριση του προγράμματος ιδεών, να σχεδιάσει τις αναρτήσεις και να μεταφέρει μέσα απ’ αυτές το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε. 

Copywriter: Στα Social Media, σημαντικό ρόλο έχουν και τα κείμενα. Ο copywriter αναλαμβάνει να γράψει ελκυστικά κείμενα βασισμένα στη φιλοσοφία της επιχείρησης σας, με τα κατάλληλα hashtags και μηνύματα ώστε να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές στις σελίδες σας.

Advertising Manager: Ο Ads Manager είναι εξειδικευμένος και υπεύθυνος για τις πληρωμένες διαφημίσεις στις διάφορες πλατφόρμες. Δημιουργεί και παρακολουθεί τα αποτελέσματα των διαφημίσεων και σκοπός του είναι να μπορέσετε να έχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από μια διαφήμιση με το ελάχιστο δυνατό κόστος. 

Σκηνοθέτης: Στην ομάδα μας πρόσφατα έχουμε εντάξει και σκηνοθέτη η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του Video content. Προετοιμάζει ένα story line το οποίο σε συνεργασία με τον βιντεογράφο υλοποιούν. Με την δυναμική που έχουν σήμερα τα video στα social media, πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα τους και να βρίσκουμε νέες διαδραστικές ιδέες για να δημιουργούμε αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.

Όπως ανέφερα και παραπάνω αλλά θέλω να επισημάνω και να τονίσω η πιο πάνω ομάδα πέραν από τις ατομικές ικανότητες του καθενός έχει και τα εξής χαρακτηριστηκά:

α. Πάθος

β. Ομαδικό πνεύμα

γ. Εμπειρία

δ. Φρεσκάδα 

ε. Άποψη 

 

Ποιά είναι λοιπόν τα θετικά του να συνεργαστείς μαζί μας: 

α. Είμαστε μια πολύ πιο οικονομική επιλογή από το να επιλέξεις να έχεις in house team (πιθανόν να είμαστε και πιο οικονομική επιλογή από ένα freelancer αν αναλογιστείς τους εξωτερικούς συνεργάτες που θα χρειαστείς)

β. Με τον δικό σου account manager θα εχεις άμεση επικοινωνία και απόλυτο έλεγχο

γ. Έχεις μια έμπειρη ομάδα με αποδεδειγμένα αποτελέσματα

δ. Έχουμε κίνητρο να έχεις καλά αποτελέσματα! Αν η επιχείρηση σου έχει καλά αποτελέσματα τότε λειτουργεί καταλυτικά το word of mouth υπέρ μας. Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι στον χώρο και μόνο με αποτελέσματα μπορούμε να το αποδείξουμε. 

ε. Ξέρεις ότι συνεργάζεσαι με μια εταιρεία την οποία μπορείς να δεσμεύσεις με συμβόλαιο ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για θέματα ασφάλειας και ποιότητας.

ζ. Έχεις μια ομάδα παραγωγής ιδεών όχι μόνο για τα social media σου αλλά και για την επιχείρηση σου γενικότερα. 

Η. Θα δουλέψεις με την πιο ενθουσιώδη ομάδα που υπάρχει!

 

Τα αρνητικά του να συνεργαστείς μαζί μας: 

α. Θα σε πιέσουμε να βελτιωθείς

β. Θα μας βλέπεις και θα μας ακούς συχνά

γ. Θα χρειαστούμε μια μικρή περίοδο προσαρμογής από 1 εβδομάδα μέχρι 1 μήνα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ακριβώς τι χρειάζεται η επιχείρηση σου και τον χαρακτήρα της.

δ. Θα σε ενοχλούμε (κυρίως τηλεφωνικός) συχνά ώστε να γίνει σωστή δουλειά.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που ακούω κάθε φορά που αναφέρω σε ένα υποψήφιο συνεργάτη τις υπηρεσίες και την ομάδα μας είναι:

α. Είμαι υποχρεωμένος να πάρω ολόκληρο το πακέτο; Όχι, μπορούμε να δώσουμε και custom made λυσεις αναλόγως τον αναγκών σου.

β. Έχω δικό μου φωτογράφο/designer/copywriter κτλ και δεν θέλω να τον αποδεσμεύσω, μπορούμε ακόμη να συνεργαστούμε; Φυσικά μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποια υπηρεσία από το πακέτο μας αρκεί να υπάρχει σωστή συνεννόηση και να γίνεται σωστή δουλειά.

γ. Είναι μεγάλη ομάδα, πως είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να συντονιστείτε; Τα αποτελέσματα υφιστάμενων πελατών μας μιλάνε από μόνα τους.

δ. Ακούγεται πολύ ακριβό, πως μπορεί μια μικρή επιχείρηση να ανταπεξέλθει οικονομικά; Σας εταιρεία έχουμε σκοπό μας νο βοηθάμε τις μικρές επιχειρήσεις, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες της εποχής και θέλουμε το καλύτερο για τους συνεργάτες μας. Γι αυτό τα πακέτα μας ξεκινάνε σε ανταγωνιστικές τιμές (200 ευρώ) και μπορείς να επιλέξεις μέχρι που θες να φτάσεις. Είμαστε δημιουργημένοι για να μπορούμε να στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις! 

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το social media management μπορείς να δείς στο link ή να επικοινωνήσεις μαζί μας στα 

Email: info@mind-laboratory.com

Facebook

Instagram

Linkedin

Τηλέφωνο: +35725256945

ή μέσω της φόρμας μας.

Εσύ λοιπόν ποιά οδό θα ακολουθήσεις για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τα social media σου στο έπακρο;