Home 9 Στρατηγικές Marketing Για E-commerce

Στρατηγικές Marketing Για E-commerce

by | Oct 18, 2020 | Digital Blog

Στρατηγικές Marketing Για E-commerce
E-commerce Marketing

Το πλάνο marketing του e-commerce σας είναι ουσιαστικά το άθροισμα των στρατηγικών digital marketing που επιλέγετε να εφαρμόσετε. Τα πιο αποτελεσματικά σχέδια δεν συνδυάζονται τυχαία, έχουν σχεδιαστεί με πρόθεση. Συχνά καθοδηγούνται από μια γενική φιλοσοφία marketing ή μια υποκείμενη δομή.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εκπόνηση του σχεδίου σας. Ακολουθούν μερικές από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές που αξίζει να εξερευνήσετε.

 

BLOG

Η διατήρηση ενός blog είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες στην ιστοσελίδα σας οργανικά. Δημιουργώντας ποιοτικό περιεχόμενο σχετικό με τον κλάδο σας, μπορείτε να προβάλετε μια αίσθηση νομιμότητας και αξιοπιστίας στους υποψήφιους πελάτες..

Εάν δίνεται στους καταναλωτές ένα κίνητρο να επισκεφθούν το website σας μέσω του περιεχομένου σας – πέρα ​​από υλικό που αφορά το προϊόν ή την υπηρεσία σας – δημιουργείται   ενδιαφέρον που μπορεί τελικά να μετατραπεί σε δράση. Ανεξάρτητα από το τι πουλάτε, η διατήρηση ενός blog για τον ιστότοπό σας είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να αποδείξετε ότι η επιχείρησή σας έχει γνώμη και εμπειρία στο χώρο της.

 

Δημιουργήστε Guest Posts σε άλλα websites

Οι αναρτήσεις επισκεπτών (guest posts) έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την προβολή σας στο διαδίκτυο. Όχι μόνο μπορεί να σας καθιερώσει καλύτερα ως ειδικό στον κλάδο σας, συμβάλλοντας σε guest posts, σας παρέχετε περισσότερη δυναμική στο  domain της ιστοσελίδας του e-commerce σας. Έτσι η Google πιστεύει ότι ο ιστότοπός σας είναι πιο αξιόπιστος και αξίζει υψηλότερη κατάταξη στα rankings.

Μπορείτε να πετύχετε με τα guest post προσδιορίζοντας websites με λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τα προϊόντα σας και επικοινωνώντας με τα άτομα που βρίσκονται πίσω τους. Μερικές φορές, δεν θα χρειαστεί καν να δημιουργήσετε ;ένα καινούριο blog. Ίσως να μπορείτε να επεκτείνεται ένα από τα τρέχοντα blogs μιας ιστοσελίδας με σχετικό περιεχόμενο ή να δημιουργήσετε ένα  γράφημα που θα συνδέεται με την ιστοσελίδα σας.

 

Προγράμματα Referral Marketing

Το referral marketing συνδυάζει δύο από τα πιο ισχυρά στοιχεία σε οποιαδήποτε στρατηγική e-commerce marketing. Την από στόμα σε στόμα και τα κίνητρα. Ένα σταθερό πρόγραμμα referral marketing για e-commerce επιτρέπει στους πελάτες να μεταδίδουν τα μηνύματά σας σε υποψήφιους που εμπιστεύονται την κρίση τους.

Η έρευνα δείχνει ότι η μέθοδος από στόμα σε στόμα ευθύνεται άμεσα για το 19% όλων των αγορών και επηρεάζει το 90% αυτών. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής e-commerce marketing σας πρέπει να αξιοποιήσει αυτήν την τάση. Το referral marketing είναι ένας τρόπος για να το πετύχετε.

Προσφέροντας κάποιο είδος κινήτρου, όπως έκπτωση ή μικρό δώρο στους πελάτες σας, σε αντάλλαγμα για την παραπομπή νέων υποψήφιων πελατών, τοποθετείτε τον εαυτό σας σε θέση να διατηρήσετε τους τρέχοντες πελάτες ενώ επεκτείνετε τη βάση σας.

 

Αξιοποίησε τα Social Media

Μια σωστή παρουσία στα Social Media είναι ένα πολύτιμο στοιχείο για μια επιτυχημένη στρατηγική e-commerce marketing. Τούτου λεχθέντος, το e-commerce marketing μέσω των Social Media μπορεί να μην μοιάζει με marketing για μια συμβατική επιχείρηση, ένα brand, contractor ή εκδότη, αλλά καλά θα κάνετε να τα εντάξετε. Βέβαια δεν είναι όλες οι πλατφόρμες Social Media ορθές για το e-commerce σας.

Το e-commerce είναι ένα εγγενώς οπτικό μέσο επιχειρηματικότητας. Πολύ λίγοι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα προϊόν βασισμένο αποκλειστικά σε κείμενα που θα διαβάσουν γι΄αυτό. Η επιτυχία των προσπαθειών σας στα Social Media συχνά εξαρτάται από τη χρήση εικόνων και video για να τραβήξετε την προσοχή και να δημιουργήσετε επισκεψιμότητα στις σελίδες των προϊόντων σας. Αυτό κάνει τα Instagram & Facebook από τις καλύτερες πλατφόρμες για τη συμπλήρωση της στρατηγικής e-commerce που θα ακολουθήσετε.

Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε περιεχόμενο με δυνατότητα αγορών – διαδραστικό περιεχόμενο που επιτρέπει στους επισκέπτες σας να αγοράζουν αμέσως – στη στρατηγική των Social Media σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε από τη στρατηγική τοποθέτηση display ads σε Social Media feeds έως την προσθήκη επιπλέον tags που οδηγούν τους χρήστες απευθείας σε ένα καλάθι αγορών.

 

Προωθήστε περιεχόμενο που δημιουργείται από πελάτες σας

Η προώθηση περιεχομένου που δημιουργείται από τον πελάτη είναι η πρακτική εύρεσης τρόπων για τους πελάτες σας να προωθήσουν την επιχείρησή σας. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διευκολύνετε το από στόμα σε στόμα marketing για την εταιρεία σας. Αυξάνει την επισκεψιμότητα στο website σας, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα αυθεντικό κοινό ενδιαφερόμενων πελατών.

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από ένα πελάτη μπορεί να είναι πολλών μορφών. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τους ενθαρρύνετε είναι μέσω διαγωνισμών – προσφέροντας βραβεία σε πελάτες που προωθούν το προϊόν σας σε κάποια μορφή. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε δικά σας hashtag στα Social Media ή να δημιουργήσετε πλατφόρμες κριτικών όπου οι πελάτες μπορούν να μοιραστούν σχόλια σχετικά με το προϊόν σας.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το να ωθήσετε τους πελάτες σας να προωθήσουν ενεργά το προϊόν σας μόνοι τους παρέχει έναν νέο βαθμό αξιοπιστίας και μια σχετικά φθηνή πηγή πιθανής επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας.

Εάν η επιχείρησή σας έχει οποιοδήποτε είδος παρουσίας e-commerce, μπορείτε να κερδίσετε πολλά εξερευνώντας και χρησιμοποιώντας διαφορετικές στρατηγικές digital marketing. Πολλές από τις διαθέσιμες επιλογές μπορεί να είναι οικονομικές και πολύτιμες.

Ανεξάρτητα από το πώς επιλέγετε να δομήσετε το πρόγραμμα digital marketing του e-commerce σας, βεβαιωθείτε ότι είναι δυναμικό, πολύπλευρο και καλά διατηρημένο.Η ενεργοποίηση έστω και μιας από τις πιο πάνω συμβουλές θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια, αλλά αν γίνει σωστά, αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει εξαιρετικά κέρδη.