Γιατί το Personal Branding είναι σημαντικό για την επιχείρηση σου;

by | Nov 8, 2020 | Digital Blog

Σήμερα θα ήθελα να ενθαρρύνω κάθε άτομο που έδειξε ενδιαφέρον να διαβάσει αυτό το blog, να χτίσει το personal branding του.
Ελπίζω μετά την ανάγνωση αυτού του blog, να καταφέρω να σας εμπνεύσω ώστε να ξεκινήσετε την προώθηση του εαυτού σας και κατα συνέπεια της επιχείρηση σας.

Τι είναι το Personal Branding;

Το Personal Branding είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να εκφράσουμε ποιοι είμαστε και τι αντιπροσωπεύουμε ως άτομα. Θα πρέπει να δείχνει το επίκεντρο των δυνατοτήτων σας και το πιο σημαντικό να αντιπροσωπεύει τις αξίες μας. Εν συντομία, θα πρέπει να πούμε την ιστορία μας και τα πιστεύω μας με την βοήθεια, κυρίως, του διαδικτύου.

Η δημιουργία και ενίσχυση του personal brand σας πιθανόν να είναι κουραστική και αποκαρδιωτική στην αρχή, αλλά στο τέλος μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα αξίζει τον κόπο. Μόλις ανακαλύψετε τη σημασία, την αξία και τις προοπτικές του personal brand σας πιο κάτω, θα είναι και το νούμερο ένα βήμα για τη δημιουργία του.

Προχωρώντας παρακάτω, κι αφού εν συντομία είδαμε τι είναι το personal branding, πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας όλα τα βασικά οφέλη που έχω παρατηρήσει ότι μπορείτε να κερδίσετε με τη δημιουργία του personal brand σας.

1. Ενίσχυση Της Αυτοπεποίθησης

Ως επιχειρηματίας κι εγώ, μπορώ σίγουρα να πω ότι, αφού δημιούργησα το personal brand μου, έχω γίνει πολύ πιο σίγουρος για το ποιος είμαι και για το τι υποστηρίζω.
Έχω παρατηρήσει τις δυνάμεις μου και νιώθω καλά όταν ξέρω ότι έχω κάτι να προσφέρω στους άλλους.
Ένα από τα πλεονεκτήματά μου είναι το πάθος και ο αυθορμητισμός μου, έχω γίνει τρομερά παθιασμένος με τις ιδέες μου, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με τη δουλειά μου.
Η αυτοεκτίμησή μου έχει αυξηθεί πάρα πολύ με την πάροδο του χρόνου, απλά γνωρίζοντας ότι είμαι σε θέση να δημιουργήσω ότι βάλω σαν στόχο κι αυτό με κάνει να νιώθω καλύτερα για τον εαυτό μου.

2.Αφήνεται Το Σημάδι Σας

Αν είχατε ποτέ ως όνειρο να αφήσετε κάποια κληρονομιά τότε το personal brand είναι το πρώτο στάδιο που πρέπει να διασχίσετε.
Η οικοδόμηση του personal brand σας μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Μέρος της διαδικασίας καθιέρωσης του personal brand σας είναι να γίνεται γνωστοί στον τομέα που επιθυμείτε. Καθορίστε ποιοι είστε και βάλτε μια σφραγίδα στο μέλλον σας.
Φροντίστε όλοι να γνωρίζουν ότι η ζωή σας είχε σκοπό. Λάβετε υπόψη κατά την ανάπτυξη του ότι πρέπει να είστε ο εαυτός σας και να το δείχνετε προς τα έξω.

3. Χτίζεται εμπιστοσύνη

Η επένδυση του χρόνου στο personal brand σας μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη με πιθανούς πελάτες χωρίς να έχετε ακόμη γνωριστεί. Μόλις είστε συνεπείς με τις αναρτήσεις σας και την προώθηση σας, τα άτομα που σας ακολουθούν τείνουν να αυξάνονται.
Κατά συνέπεια περισσότερος κόσμος θα αρχίσει να αισθάνεται ότι σας γνωρίζει.
Αυτό θα κάνει τους υποψήφιους πελάτες να αισθάνονται άνετα για να ξεκινήσουν να συνεργάζονται μαζί σας. Δημιουργείται εμπιστοσύνη! Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν την πηγή της καριέρας και της ενέργειάς σας, νιώθουν καλύτερα να συνεργαστούν μαζί σας για να καλύψετε τις ανάγκες τους.

4. Διαφοροποιήστε Από Τον Ανταγωνισμό

Η διαφοροποίηση είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική επιτυχία του brand σας. Αυτό είναι που σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό σας, όσο περισσότερο δημιουργείται το personal brand σας τόσο καλύτερο για εσάς.
Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που μπορείτε να περιμένετε. Ακόμα κι αν πουλάτε ακριβώς ότι μπορεί να έχουν όλοι στην αγορά, το personal brand σας μπορεί να βοηθήσει τον υποψήφιο πελάτη να επιλέξει εσάς. Όσο περισσότερο ‘’ανεβαίνετε’’ σε follower, τόσο λιγότερο θα πρέπει να πείσετε τους άλλους ότι είστε η λύση στα προβλήματά τους.
Όλα αφορούν τη στρατηγική, την πρωτοτυπία και την προσωπικότητα σας.

5. Σας Βοηθά Να Δημιουργήσετε Followers

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ουσιαστικό ρόλο για την επιτυχία σας ως επιχειρηματίας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των followers σας, τόσο περισσότερες είναι οι ευκαιρίες σας.
Η συνεχής κοινοποίηση στα Social Media θα προσελκύσει περισσότερους πιθανούς πελάτες σε εσάς και την επωνυμία σας.
Μόλις κάνετε το personal brand σας εύκολο να βρεθεί θα μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό σας με άλλους.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο απ’ το να γνωρίζετε ότι μπορείτε να είστε πλήρως ο εαυτός σας στην καριέρα σας. Δείξτε τον πραγματικό σας εαυτό, τα πιστεύω, τις δυνατότητες και τις γνώσεις σας. Με τον τρόπο αυτό θα προσελκύσετε τους ιδανικούς πελάτες και συνεργάτες για την επιχείρηση σας.

Personal Branding