Home 9 Η Κyπρος ανaμεσα στις 6 πιο ασφαλεiς χωρες για ταξιδια το 2020. Πως μπορει το Digital Marketing να βοηθησει τις επιχειρησεις του τουριστικου τομεα να κερδισουν εδαφος;

Η Κyπρος ανaμεσα στις 6 πιο ασφαλεiς χωρες για ταξιδια το 2020. Πως μπορει το Digital Marketing να βοηθησει τις επιχειρησεις του τουριστικου τομεα να κερδισουν εδαφος;

by | May 7, 2020 | Digital Blog

Η Κyπρος ανaμεσα στις 6 πιο ασφαλεiς χωρες για ταξιδια το 2020. Πως μπορει το Digital Marketing να βοηθησει τις επιχειρησεις του τουριστικου τομεα να κερδισουν εδαφος;
Digital Marketing Agency
Η TUI δεν εγκαταλείπει την προοπτική διακοπών για αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της, Fritz Joussen, η ΕΕ και τα κράτη-μέλη θα πρέπει να αναπτύξουν ένα χρονοδιάγραμμα για ταξίδια εντός Ευρώπης, κάνοντας εφικτές τις διακοπές το 2020.
Οι χώρες αυτές μπορεί να είναι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Αυστρία και η Βουλγαρία,
σύμφωνα με τον κ. Joussen, καθώς συμπεριλαμβάνονται σε εκείνες που έχουν κάνει καλή πρόοδο και πραγματοποιούν καμπάνιες για την επιστροφή των ταξιδιωτών. Οι διακοπές εσωτερικού δεν θα πρέπει να είναι η μοναδική επιλογή για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους, τονίζει, προσθέτοντας ότι παρά τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, τα ταξίδια και οι διακοπές στη Γερμανία και την Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντικές στους ανθρώπους.

Κατατάσσοντας μας ανάμεσα στους 6 πιο ασφαλής προορισμούς για φέτος για ταξίδι στην Ευρώπη, δίνει στη χώρα μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που συνεχίσουμε να έχουμε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων. Εάν και εφόσον ανοίξουν κάποιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί λοιπόν και η Κύπρος παραμείνει ανάμεσα τους και αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την τουριστική οικονομία της Χώρας.

Οι λόγοι που τα παραπάνω νέα είναι καλά για την επιχείρηση σας είναι απλοί:
Από τις 6 προτεινόμενες χώρες οι δύο (Αυστρία και Βουλγαρία) δεν αποτελούν καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς. Άρα, θεωρώ, οι άλλες 4 χώρες θα πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας.

Το μέσο εισόδημα των τουριστών φέτος θα πρέπει να είναι σχετικά ψηλό. Λόγο της οικονομικής κρίσης που βρίσκεται στην πόρτα μας, λογικά όσοι θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα έχουν υψηλά εισοδήματα. Άρα ο αναμενόμενος τουρισμός για φέτος θα είναι ποιοτικός τουρισμός.

Πιθανών λόγω φόβου του ιού όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν, να αποφύγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και να επιδιώξουν να βρουν μικρότερες μονάδες, κατοικίες (τύπου airbnb) ή ακόμη και αγροτουριστικά καταλύματα.

Ποιές είναι όμως οι προτεινόμενες κινήσεις, που θεωρώ ότι θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα όπως η δική σας να κερδίσουν το δικό τους μερίδιο της πίτας;
Αρχικά είναι οι χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
Δείξτε στους υποψήφιους πελάτες σας ότι είστε έτοιμοι να τους υποδεχτείτε.

Ανεβάστε φωτογραφίες και βιντεάκια όπου γίνεται καθαρισμός και απολύμανση των χώρων σας. Ακολούθως ανεβάστε υλικό που θα δείχνετε τις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος στο χώρο σας αλλά και στη περιοχή για να τους εξάψετε το ενδιαφέρον. Μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που θα ανεβάζετε καλό είναι να δείξετε τους χώρους, τις υπηρεσίες και το προσωπικό σας.

Το δεύτερο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα Google Ads (διαφημίσεις στη Google). Μέσο της Google μπορείτε να στοχεύσετε όσους δείχνουν ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν αυτή τη περίοδο. Με το τρόπο αυτό μπορείτε να τους μεταφέρετε στην ιστοσελίδα σας όπου μπορούν να δουν τους χώρους σας, τις υπηρεσίες σας αλλά και τη διαθεσιμότητα που έχετε.

To επόμενο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το email marketing.

Αν έχετε κρατήσει τα στοιχεία των πελατών σας από προηγούμενες σεζόν τώρα είναι η ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε. Στείλτε ενημερωτικά email για την ασφάλεια της χώρας, για τις απολυμάνσεις που κάνατε, για τυχόν ανακαινίσεις αλλά φυσικά και για προσφορές.

Αν σας έχουν επισκεφθεί παλαιότερα και έμειναν ευχαριστημένοι θα χαρούν να δουν ότι ένα απ’ τα αγαπημένα τους μέρη λειτουργεί και είναι ασφαλές για να τους προσφέρει λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Προς τα παρών το σενάριο τουρισμού παραμένει ανοιχτό. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν όντως θα ανοίξουν τα αεροδρόμια και πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα, και να ευχόμαστε για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα.